Dagligdag

DagligdagOm morgenen samles alle i fællesrummet (6.15- 8.00). Vi prøver at give børnene en stille og rolig start på dagen, og god mulighed for at få sagt rigtig farvel til mor og far. Det er muligt at spise medbragt morgenmad og formiddagsmad.

Kl 8.00 når der er mødt mere personale ind, går børnene til deres egen gruppe. Men er man lige kommet godt i gang med en leg, skal den selvfølgelig ikke afbrydes, så bliver man og leger færdig med sine kammerater.

Kl 9.00 er der som regel altid to på hver stue, og dagens aktivitet starter.

Aktiviteterne om formiddagen tager meget udgangspunkt i planlagte, såvel ikke planlagte aktiviteter. Der er altid plads til spontanitet.

Legen fylder meget, og det er forskelligt hvor interesseret hvert barn er i en tilbudt aktivitet. Aktiviteten kan være frivillig, men der er også nogle man skal være med til.

Omkring kl. 10.45 samles gruppen inden spisetid til en historie, snak, leg, sang, rim og remser eller andre fælles ting, som lige nu er interessante. Det vi kalder samling.

DagligdagDerefter spiser vi vores medbragte madpakke. Børnehuset tilbyder mælk.

Efter at have spist, går alle på legepladsen. Der bliver ryddet op på stuerne og luftet godt ud.

De børn, der har brug for et lille hvil, bliver puttet.

Dagen igennem er der børn, som foretrækker legepladsen og udelegen. Det får de lov til, så vidt det kan lade sig gøre.

Omkring kl. 14 er det tid til at spise frugt og brød. Børnehuset har en frugtordning, som er forældrebetalt.

Legen og aktiviteterne fortsætter og enkelte børn begynder at blive hentet.

Den sidste tid er ”afhentnings-tid”, derfor foreslår de voksne ofte lege eller spil, som man nemt kan forlade, når far eller mor kommer.

Faste aktiviteter

Vi hænger en ugeplan op ved hver gruppe.

Middagssøvn og blebørn

Der er mulighed for at sove til middag i Børnehuset. Vi putter børnene kl. 12.15 inde hos Bjørneungerne, da det er den stue der er mulighed for at kigge til børnene fra legepladsen. Børnehuset tilbyder seng, pude og dyne. Sut, bamse, klud og hvad der ellers er behov for, medbringes hjemmefra.

Har barnet brug for bleer medbringes disse hjemmefra, Børnehuset sørger for klude og creme. Er vi ved at løbe tør for bleer, hænges den tømte pose på barnets plads i god tid.